کد مطلب: 346735
دانا گزارش مي دهد؛
فتنه شام تداوم کينه طوفان الاقصي/ قمار اردوغان با کارت هاي سوخته رژيم صهيونيستي!
تاریخ انتشار : 1403/09/18 12:03:54
نمایش : 120
قمار اردوغان با کارت هاي سوخته صهيونيستي مي تواند دامنه اختلافات را به ترکيه کشانده و اوضاع اين کشور را هم بحراني کند چرا که مهمترين ويژگي بحران امروز سوريه، حضور قوميت هاي مختلف در بين جريان تروريستي جبهه النصر است که هر کدام مي تواند به خطري بالقوه براي دولت ترکيه تبديل شود.

به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ حدود يک سال و نيم گذشته بود که انجام عمليات طوفان الاقصي توسط گردان هاي مقاومت قسام عليه رژيم صهيونيستي توانست يکي از عجيب ترين، مهمترين و تکان دهنده ترين حوادث غرب آسيا را رقم بزند.

اقدامي که رژيم صهيونيستي و حاميان غربي آن از آمريکا تا اروپا و برخي کشورهاي منطقه را متحير و بهت زده کرد و به سرآغاز موجي از تحولات در منطقه تبديل شد.

رژيم صهيونيستي از توانمندي حماس و جريان مقاومت در غزه آنچنان لطمه خورد که به وحشيانه ترين جنايات عليه غيرنظاميان، زنان و کودکان دست زد.

بمباران غزه و پس از آن لبنان موجب شد تا جبهه مقاومت در برابر رژيم صهيونيستي که مورد حمايت تمام عيار لجستيکي و مالي غرب بود، بسيج شود. همين امر سبب شد حزب الله لبنان نيز به فراخور نقش آفريني در محور مقاومت درگير مقابله با رژيم صهيونيستي شده و بخش عظيمي از توان رزمي و انساني خود را در اين محور به کار گيرد.

 درگير شدن حزب‌الله به موضوع اسرائيل اما موجب شد که از توان عملياتي و حمايتي محور مقاومت در سوريه تا حد قابل توجهي کاسته شود همين امر موجب شد تا در نهايت طمع ترکيه به سوريه بهانه اي شده تا با سناريوي غربي صهيونيستي، ترکش اتفاقات لبنان - اسرائيل به سوريه اصابت کند.

نقش آفريني عوامل محرک بيروني يعني آمريکا، اسرائيل و ترکيه و ماهيت اين حملات همزمان با وقوع آتش‌بس در لبنان، فتنه تازه صهيونيستي را در سوريه رقم زد و  در اندک زماني روشن شد که فتنه شام در تداوم واکنش صهيونيست ها به عمليات تمام عيار طوفان الاقصي است.

اگرچه تجريه سالهاي 2011 به بعد نشان داده است که جبهه مقاومت بار ديگر فتنه صهيونيستي در سوريه را خنثي خواهد کرد اما بازي کردن دولت اردوغان در پازل غربي صهيونيستي مي تواند لطمه جدي به ثبات و امنيت منطقه وارد کند موضوعي که بدون شک تمام کشورهاي منطقه را متاثر از آن خواهد کرد.

قمار اردوغان با کارت هاي سوخته صهيونيستي مي تواند دامنه اختلافات را به ترکيه کشانده و اوضاع اين کشور را هم بحراني کند چرا که مهمترين ويژگي بحران امروز سوريه، حضور قوميت هاي مختلف در بين جريان تروريستي جبهه النصر است که  هر کدام مي تواند به خطري بالقوه براي دولت ترکيه تبديل شود.

اختلافات داخلي و دخالت هاي خارجي مانع ثبات در سوريه

جعفر قنادباشي، کارشناس مسائل غرب آسيا در اين باره با اشاره به روند تحولات سوريه گفت: تحولات کنوني در سوريه در کوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت قابل بررسي است.

وي با اشاره به اينکه اگرچه در کوتاه مدت شاهد هستيم که تروريست ها بر سوري ها تسلط پيدا کرده است، ادامه داد: آنچه از روند تحولات مشخص است در ميان مدت و بلند مدت روند ديگري در اين کشور طي خواهد شد.

اين کارشناس مسائل خاورميانه عنوان کرد: نيروهايي که در قالب گروه هاي تروريستي به سوريه آمدند چند مليتي و چند قوميتي هستند و اين مسئله باعث خواهد شد که اختلافات اين قوميت ها در ميان مدت بروز پيدا کرده و شدت يابد زيرا اين قوميت ها نمي توانند يکديگر را بپذيرند.

قنادباشي با اشاره به اختلافات قوميتي تصريح کرد: از يک طرف کشورهاي عربي- سني به پان ترکيسم ترکيه بدبين هستند از طرف اصلي ترين اختلاف ترکيه با سوريه کردهاي شمال سوريه هستند از اين رو کردها هم نمي توانند به ترکيه خوش بين باشند، علاوه بر اين کردها از داعش زخم خورده هستند و هر لحظه ممکن است اين زخم کهنه سر باز کند.

کارشناس مسائل خاورميانه با اشاره به اينکه در سوي ديگر ماجرا ترکيه با سه سياست متفاوت در حال نقش آفريني است تاکيد کرد: اردوغان سالها پيش سياست عثماني را که يک حرکت تاريخي در غرب آسيا است و ريشه ملي - اسلامي دارد دنبال کرد اما چون به نتيجه نرسيد، از آن مسير بازگشت و سياست پانترکيسم را دنبال کرد اما شرايط منطقه به ويژه در سوريه با نگاه پانترکيسم اردوغان در تضاد است.

وي ادامه داد: گرايش اخوان هم با هر دوي اين رويکردها يعني پانترکيسم و رويکرد عثماني در تضاد است و نمي توانند با هم سرسازش داشته باشند زيرا جريان اخواني رويکرد فرا قوميتي دارد و با جريانات پان ترکيسم و عثماني سازگار نخواهد بود.

قنادباشي با اشاره به اينکه اختلافات داخلي از يک سو و اعمال سياست هاي خارجي در سوريه مثل دخالت هاي آمريکا و اسرائيل از سوي ديگر مانع ثبات در سوريه خواهد بود تصريح کرد: در بلند مدت روشن خواهد شد که نقش آفريني کسي در سوريه موفقيت آميز خواهد بود که توانسته در 15 سال گذشته سوريه را اداره کند.

کارشناس مسائل خاورميانه با بيان اينکه با روي کار آمدن ترامپ شرايط منطقه عوض خواهد شد تاکيد کرد: ترامپ هم همسو با تروريست هاست اما روي کار آمدن او تلاطم جديدي ايجاد خواهد کرد.

حال اما در شرايطي که به اذعان رسانه هاي داخلي و بين المللي، دولت بشار اسد حکومت را واگذار کرده است بايد منتظر ماند و ديد ساختار داخلي اين کشور براساس کدام تفکر شکل خواهد گرفت.

بدون شک نقش آفريني تروريست هاي تکفيري در سوريه با هدايت صهيونيست ها دامنه درگيري ها را افزايش خواهد داد و بي ثباتي را در اين کشور رمق خواهد زد بي ثباتي که مي تواند تمام خاورميانه را درگير کند همان چيزي که رژيم صهيونيستي در اولويت برنامه هايش قرار داده است.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg